Categories
Uncategorized

Har du brug for mere plads?


Er du også typen, der har samlet meget sammen? Er dine loft- og kælderrum fyldt godt ud? Eller har du af anden grund behov for at få opbevaret dine ting et sikkert sted? Så er det måske en ide, at leje et ekstra opbevaringsrum.

Har du mange ting?

Det kan være svært at smide dine gamle ting ud. Måske har de en personlig værdi for dig. Eller måske har de rent faktisk en reel værdi. På et tidspunkt har du ikke mere plads i dit hus, i din lejlighed eller din kælder,  og så er der heldigvis en god løsning: lej opbevaringsrum i et Pelican Self Storage center.

Forskellige størrelser

I et storage center som eksempelvis Pelican Self Storage kan du vælge mellem en række forskellige størrelser på rum. Størrelserne starter helt nede ved en 1,5 m2, og der er muligheder helt op til 50 m2. Altså kort sagt, det er rigtig mange behov, der kan blive stillet med et lejet opbevaringsrum i Pelican Self Storage. Som en tommelfingerregel kan du regne med, at du skal leje et rum, der svarer til 15 procent af din bolig, hvis du skal have opbevaret alle dine ting. Altså hvis du har en bolig på 120 m2, skal du bruge et opbevaringsrum på ca. 18 m2. Men du kan selvfølgelig leje præcis den størrelse rum, du har behov for i Pelican Self Storage.

Udnyt pladsen

Et rum på et par m2 kan ved første indtryk virke meget småt. Men det er faktisk muligt at få udnyttet rummet på bedst mulig vis. Det er en god ide at fylde dine flyttekasser stille og roligt op, og skrive på siden hvad indholdet er. På den måde kan du stable mange og stadig have overblikket. Du skal forsøge at gøre dine møbler mulige at stable ved eksempelvis at afmontere diverse små ting, og så selvfølgelig sørge for at beskytte dine møbler. Endnu en god ide er at opbevare din møbler lodret, så de tager mindre gulvplads, og så er det en god ide at placere de tunge ting nederst, så det er forsvarligt at stable. Men du skal altså huske, at der skal være lidt plads til at bevæge dig rundt på, så du kan komme til dine ting.

Til hvis du flytter til udlandet

Står du og skal bo i udlandet i en periode evt. for at arbejde eller studere, og kan ikke have alle dine ting med? Så er det oplagt at leje et opbevaringsrum hos eksempelvis Pelican Self Storage. På den måde kan du føle dig 100 procent tryg omkring dine ting, og de er lette at gå til, når du igen skal bo i Danmark.

I forbindelse med flytning

Når man flytter, kan der opstå behov for opbevaring af en række ting. Det kan være der er periode mellem hvornår du forlader din ene bolig og kan rykke ind i næste bolig. Så er det rart med et sikkert sted til dine ting.

I forbindelse med maling

Skal jeres bolig males, og du dermed skal have ryddet, så malerne kan komme til, så er det oplagt at leje et opbevaringsrum til jeres ting. Så sikrer I jer, at jeres møbler er beskyttet og lette at rykke ind igen, når maleren har færdiggjort sit arbejde.

Categories
Uncategorized

Gode råd hvis du en dag skulle låse dig ude

Der er mange grunde til, at man kan komme til at låse sig ude. Måske har man en af de døre, der selv smækker og låse, måske har man tabt sine nøgler. Lige meget hvilken situation man står i, er det altid godt at vide, hvordan man skal forholde sig, hvis man står i sådan en situation. Man kan selvfølgelig altid ringe til en låsesmed som eksempelvis Danlaase København.

Gå ikke i panik, hvis skaden sker

Det er aldrig sjovt, hvis det sker, at man lukker sig ude. Det er dog vigtigt, at man ikke går i panik. Start med at ringe til venner og familien, og hør dem om, om de eventuelt kunne have en ekstra nøgle liggende i skuffen. Det er ikke altid til at huske, hvor man har gjort af ekstranøglen, når man står i den stressede situation, som det er, når man ikke kan komme ind i sit hjem.

Der er sjældent en god idé at bryde ind i hjemmet. Skaderne kan blive meget dyre, hvis man begynder at kaste sig ud i at smadre en rude eller brække døren op med et koben. Det er vigtigt at trække vejret og ikke gå i panik. Hvis man ikke kan finde ud af, hvor man har gjort af ekstra nøglen, kan det være nødvendigt at ringe til en fagmand.

En låsesmed kommer hurtigt ud

Hvis opgangen ikke lige er det lækreste miljø at stå og vente på hjælp i, så frygt ej. De fleste kommer faktisk ud inden for 30 minutter. Så det er ikke længe, man skal vente. Selve åbningen af en dør tager omkring 5 minutter, så du er hurtigt inde i dit hjem. Hvis du beslutter dig for at ringe, så kan du altså være inde inden for 35 minutter.

Låsesmeden bruger noget specielt autoriseret værktøj til at få låsen op. Der kommer ikke skader på hverken døren eller låsen, så der vil ikke være behov for udskiftning, medmindre dine nøgler selvfølgelig er kommet i hænderne på den forkerte. I det tilfælde kan man få omstillet sin lås eller få sat en helt ny i.

At sikre det ikke sker i fremtiden

Der er mange måder og tricks til at sikre, at man ikke kommer ud for den situation igen. En nøgleboks med kode, er en god idé for mange mennesker. Det er vigtigt at sikre sig selv.

Categories
Uncategorized

Her er 7 stykker værktøj, som alle bør eje

Skal du til at flytte hjemme fra? Eller vil du gerne begynde at klare flere handyman-projekter selv? Så er der syv stykker værktøj, som er helt essentielle. Og med dem i værktøjskassen kan du klare de fleste små håndværkeropgaver. Læs mere her!

Der er mange penge at spare, hvis du kan klare små gør-det-selv-opgaver selv. Du behøver nemlig ikke være uddannet håndværker for at sætte en hylde op, samle et skrivebord eller fikse gamle stole. Og det kræver heller ikke en stor værktøjskasse for, at du kan klare mindre opgaver i hjemmet.

Herunder kan du finde inspiration til essentielle stykker værktøj, som enhver husejer eller lejer bør have.

1. Cykelpumpe

En cykelpumpe er ikke bare praktisk, når du skal have mere luft i dækkene. Den kan også bruges til at puste balloner op inden en fest eller gøre en luftmadras klar til dine gæster. Derudover kan den også puste en lolitadukke op, hvis du ikke har en fuck me silly.

Det vil gøre det hele meget nemmere. Og så slipper du for at få ondt i halsen, fordi du bliver nødt til kun at bruge lungerne til jobbet.

2. Skruetrækkersæt

En løs skrue kan både være træls at kigge på, og så kan det have negative konsekvenser. Det kan f.eks. ødelægge dit skrivebord, hvis du bruger det, og skruerne er løse.

Af den grund er det en rigtig god idé at investere i et skruetrækkersæt. I et sæt får du skruetrækkere i flere forskellige størrelser, så du har den rigtige variant til enhver opgave. Og de vil også være en stor hjælp, hvis du en dag skal samle nye møbler.

3. Målebånd

Hvor høj er din døråbning, og kan den nye sofa komme i gennem? Hvad er længden på din væg, og er der plads til tv’et? Det er spørgsmål, du kan komme til at stille dig selv i din nye bolig. Og så er det rigtig godt at have et målebånd klar til at finde svarene.

4. Hammer

Hvis du nogensinde skal sætte et billede op, er en hammer enormt handy at have. Så kan du slå søm i væggen uden problemer og pynte væggen med familiebilleder og kunst.

5. Gaffatape

Gaffatape er fantastisk i en nødsituation. Det er godt til at lave en nødløsning, hvis noget pludseligt går i stykker derhjemme. Og hvis du skal sende pakker, er det også fantastisk til at sikre, at de holder til hele turen med posten.

6. Lommelygte

Uanset hvor du bor, kan du risikere at strømmen pludselig går. Eller måske lukker du hunden ud for at tisse, og så kommer den ikke, når du kalder. Og i begge tilfælde er det rart at have en lommelygte. Så kan du nemt se, hvad du laver, hvis du skal tjekke elektronikskabet. Eller du kan lettere spotte, hvor hunden er løbet hen.

7. Justerbar skruenøgle

En justerbar skruenøgle er praktisk og kan bruges til et væld af forskellige ting. Og fordi den er justerbar, behøver du kun have én for at kunne løse de fleste opgaver. Det er derfor også et must have i din nye værktøjskasse.

Nu har du lidt inspiration til, hvad du skal have på lager for at klare små handymand-opgaver. Så tag forbi dit lokale byggecenter, og investér i det, du skal bruge!

Categories
Uncategorized

Hav altid det rigtige værktøj parat

Der er mange penge at spare, hvis man ordner tingene selv derhjemme. Faktisk kan man med øvelse blive mere og mere som sin egen handyman. Noget af det vigtigste, når man ordner tingene selv, er at man har værktøjet i orden. Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du finder det rigtige værktøj og udvider sortimentet, så du kan blive klar til gør-det-selv-arbejdet.

Det kan være svært at vælge selv

De forskellige værktøj såsom stiksav, sav, boremaskine osv. produceres af mange forskellige forhandlere. Det er ikke nødvendigvis den dyreste, som der den bedste, og hvis man står med de sammenligninger selv, så kan man hurtigt få brugt mange timer på det. Det er nødvendigvis heller ikke den billigste løsning for dig at gå ned til din lokale forhandler og spørge til råds. Priserne vil typisk ligge højere, end hvad de gør på internettet, da de jo netop har en fysisk forretning og rådgivning, de skal finansiere.

Der er gode råd at hente

Der er gode råd at hente, når det handler om værktøj. Handytools skaber overblik og guider dig om værktøj i Danmark. Hjemmesiden gør det nemmere for dig at navigere i noget, som ellers kan være noget af en jungle. Ved få klik kan du få overblikket over de absolutte must-haves i værktøj, når du skal lave gør-det-selv-arbejde i- og omkring dit hjem. På hjemmesiden finder du forskellige oplysninger såsom bedste pris for værktøjet, testvindere og premium valg indenfor de forskellige slags værktøj. På den måde får du hurtigt et overblik over valg af værktøj. På hjemmesiden fremgår specifikke oplysninger omkring de forskellige værktøjer, så man nemt kan sammenligne produkter med hinanden. Derudover kan man via hjemmesiden blive ført videre til forskellige hjemmesider, som forhandler værktøjet til billige priser.

Gør klar til dit gør-det-selv-arbejde

Som tidligere nævnt, så er der mange penge at spare, hvis man kan finde ud af at gøre tingene selv. Med det rette værktøj ved hånden, kan det blive legende let, og du vil med tiden blive bedre og bedre til at løse opgaverne selv. Lad dig gerne inspirere af diverse byg-selv programmer i fjernsynet, hvor kreative løsninger kommer til at se ud som en leg. Det kan være, at du vil i gang med at bygge en sengegavl til jeres seng? Det kan også være, at dit næste projekt er at lave et lille bord, bygge et hegn eller reparere skuret? Der er mange muligheder for at lave tingene selv. Et godt råd er som minimum at have en række standard værktøjer ved hånden, såsom skruetrækker, hammer, bidetang, fukssvans, diverse måleinstrumenter, svensknøgle, unbrakonøgle, skrue/boremaskine, lille skruemaskine, stiksav og slibemaskine. Med disse værktøjer ved hånden, vil du kunne påbegynde dit gør-det-selv liv.

Categories
Haven

Få styr på fliserne i Påsken

Lige nu er det meste af vores tid bundet op i hjemmet med ustandselige nyheder om corona, sygdom og dødstal. Det er næsten ikke til at holde ud. Her er noget der kan få dine tanker på noget andet i Påsken – Vedligehold af jeres terrasse og indkørsel. Jeps det er nu det er til at gøre fliserne rene. Der har over efteråret og den milde vinter samlet sig masser af alger og andet snask på jeres fliser.

Nogle fliser er så bevoksede med alger, at de kan være en ren dødsfælde at have liggende. Uanset om du er barn, ældre eller i den arbejdsduelige alder, så er det ikke rart at tage den på bagen, når fliserne forsvinder under en i et slimet algedarius.

Sådan renser du dine fliser

…uden at du på samme tid gør masser af skade på naturen. Vær opmærksom på at rigtig meget fliserens er fyldt med alle mulige kemikalier. Det er der slet ikke nogle grunde til, når man faktisk kan finde en masse bæredygtige fliserens produkter!

Der er rigtig mange af de forskellige produkter og fliserensningstyper, der reklamerer med at du bare smører det på, og så fjerner du det så nemt som ingenting efterfølgende! Det er i min optik en sandhed, hvor der er pyntet rigtig meget på. Du skal ud og bruge noget knofedt også. Men det er vel egentlig heller ikke så galt!

En af de danske virksomheder, som har specialiseret sig i bæredygtig fliserensning er GladRens – Du kan læse mere om deres fliserens her!

Brug fliseimprægnering

Hvis du elsker at gøre fliser rent flere gange om året, så skal du endelig ikke følge det her tip. Men hvis du gerne ser lidt længere mellem de gange hvor du skal ud og rengøre fliser, så imprægner dine fliser!

Der findes en række forkellige muligheder for fliseimprægnering, og der er en glimrende gennemgang af de forskellige produkter, som du kan finde her hos e-Pressen: https://e-pressen.dk/impraegnering-af-fliser/ .

Har du spørgsmål til rengøring af fliser, så skriv endelig med et spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet. Du er også velkommen til at stille spørgsmål til andre områder, som du godt kunne tænke dig vi hjælper med her på HandyMan København.