Gode mødelokaler når I skal holde møder

mødelokale

Når I skal afholde møder i jeres virksomhed, så er det praktisk at have et mødelokale til rådighed, som står klar, når I skal bruge det. I lokalet skal der være siddepladser og bord-pladser nok, for at alle kan få det mest optimale ud af mødet, uden at skulle stå op eller sidde på gulvet. Tjek at der er siddepladser nok, inden mødet starter. Søg gerne efter ideer til gode mødelokaler, så kan I se, hvordan andre har gjort, og hvad der er godt at have i lokalet ud fra andres erfaringer.

Find ud af hvilke faciliteter I har brug for til jeres mødelokaler

Hvad har I brug for at faciliteter og udstyr i jeres mødelokaler? Skal der være skærme? Skal der være computere? Og hvad med et smartboard? Det kan også være at I ikke har brug for ret meget teknologi, men i stedet godt med bordplads. Det afhænger af jeres virksomheds behov. Men det er gode overvejelser at have med, inden I indretter jeres mødelokale, så der ikke skal laves for meget om efterfølgende, hvor I kan risikere, at der ikke er plads eller at der mangler stikkontakter og andet. Jo mere I ved om jeres behov på forhånd, desto bedre kan I få indrettet jer.

Få gerne malet lokalet, inden I rykker ind

En anden god ting er at få malet fra start. Så ser det nyt og friskt ud, og så går der nogle år, inden det trænger til at blive malet igen. Spørg gerne jeres maler om gode ideer til farver i forhold til lysindfald, med mindre I bare ønsker, at det hele skal være helt hvidt. Måske er der også lidt skræmmer, huller og almen slitage, som trænger til at blive fuget og spartlet, inden det males. Det kan maleren også gøre for jer, og resultatet bliver fint og lækkert. Maling er en nem måde at friske et rum op på.

Hvilken type gardiner passer godt til rummet?

Hvis der er vinduer i lokalet, hvor I skal have mødelokale, så er det en god ide med gardiner til de dage, hvor møderne falder sammen med direkte sollys gennem ruden. Der er mange typer af gardiner at vælge mellem. Find først og fremmest ud af behovet. Falder lyset ind på en skærm, så er der brug for en lidt kraftig afskærmning, for at I kan se noget på skærmen. Det er heller ikke rart, hvis nogen får solen direkte ind i ansigtet. Om det skal være rullegardiner, persienner, lamelgardiner eller klassiske gardiner, det er en smagssag. Se eventuelt, hvad der passer til den øvrige stil i lokalet.

Et mødelokale må gerne være hyggeligt og imødekommende

Selv om der skal arbejdes flittigt og møderne gerne skal være effektive, så må lokalet alligevel godt være lidt hyggeligt at se på. Der er mange måder at indrette hyggeligt på. Det kan for eksempel være med planter, blomster, kunst, pæne drikkeglas, en flot bakke med let forplejning eller andet, der gør rummet mere imødekommende for mødedeltagerne.